12 Dev Adam Basketbol Okulları 13. Türkiye Ligi Şölen Müsabakaları Erciyes Üniversitesi’nde Başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda organize edilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları(12 DABO) faaliyetleri kapsamında yer alan 13. Türkiye Ligi Şölen müsabakaları Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonunda yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılış törenine Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya POLAT, Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Basketbol Okulları yetkilileri Serdar Çelik, Oktay Yılmaz ve Sinan Gülbaş, 12 Dev  Adam Basketbol Okulları Kayseri gurubu antrenörü ve BESYO Öğretim elemanı Hasan AKSOYAK çok sayıda veli, öğrenci ve sporcu katıldı.

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda her yıl organize edilen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Güney-Doğu Grubu maçları 29- Nisan-01 Mayıs 2016 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleşecek.20 farklı bölgeden 240 üzeri sporcu ve yaklaşık olarak 40 antrenörün katıldığı Kayseri’deki müsabakalar tam bir şölen havasında geçecek.

Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor salonu ve Ahmet Bilge spor salonunda 3 gün boyunca Oynanacak maçlar sonunda seçilecek sporculardan farklı bölge karmaları oluşturulacak ve Türkiye Ligi Final şöleninde bu karmaların oluşturduğu takımlar bölgelerini temsil etmeye hak kazanacak.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi müsabakaları Kayseri’de gerçekleştirilecek Güney-Doğu Grubu maçlarının ardından,  6-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bolu’da (Kuzey-Batı) grubu , 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında ise Çanakkale’de düzenlenecek Türkiye Ligi Finalleriyle kış dönemi çalışmaları tamamlanacak. Organizasyona gelen bölge takımları 12 sporcu ve 2 antrenörden oluşurken küçük grubu 2003-2004 doğumlu sporcular, minik grubu ise 2005 ve üzeri doğumlu sporcular oluşturacak.

Her geçen sene bölge sayısını arttıran ve Türkiye genelinde 70’den fazla il ve ilçeye ulaşan 12 DABO, 7-12 yaş arası kız ve erkek öğrencilere sosyo-ekonomik ve kültürel düzey gözetmeksizin basketbol oynamaya davet ederken, Türk Basketbolunun geleceğine de önemli bir altyapı kaynağı yaratmaya devam ediyor.

29 Nisan 2016 Cuma