3 İl Gezen Hasta Şifayı ERÜ Hastaneleri’nde Buldu

3 İl Gezen Hasta Şifayı ERÜ Hastaneleri’nde Buldu
Kalp damarındaki tıkanıklığın tedavisi için 3 il gezen Karslı hasta şifayı Erciyes Üniversitesi Kalp Hastanesi’nde buldu. ERÜ kardiyologları tarafından özel yöntemle kalp damarındaki tıkanıklık giderilen hasta sağlığına kavuştu.

Kars’ ta yaşayan 56 yaşındaki Fatma Uygun, kalpte ağrı, nefes darlığı, çarpıntı ve ayakta titreme şikâyetleriyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede yapılan değerlendirmede hastanın kalp damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Daha önce de aynı şikâyetlerden dolayı, Kars, Erzurum ve İstanbul’da bazı hastanelere gittiğini ve burada yapılan tedavilerin tıkalı olan kalp damarı bir türlü açmadığını belirten hastanın tıkalı olan kalp damarı ERÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Kalay tarafından uygulanan ve yaklaşık 1 saat süren özel bir yöntemle açıldı.

“Hastamız Fatma hanım Kars’tan bize geldi. Hastaya yaptığımız tetkiklerde kalp damarlarında tıkanıklık mevcuttu. Buna bağlı olarak, hastanın göğüs ağrısı, nefes darlığı ve kalbinde zayıflama gibi şikayetleri vardı. Buraya gelmeden önce hastamızın damarı Erzurum ve İstanbul’da birkaç merkezde açılmaya çalışılmış, fakat damar başarı olunamamış. Biz de birkaç özel yöntem uygulayarak hastanın damarını açtık. Hastamız şu anda çok iyi durumda” diyen Doç. Dr. Kalay, hastaya uyguladığı özel yöntemle ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Normalde kalp damarları aynı taraftan girilerek açılır. Fakat bu hastamızda olduğu gibi, bazı hastalarda kalp damarının açılamadığı durumlarda özel yöntem gerekiyor. Bu özel yöntem kalbin diğer damarından girilerek damarın ters taraftan açılması. Bazı hastalarda bu yöntem gerekli olabiliyor. Normal anjiyo başarısız olan hastalarda bu yöntemle damarlar başarıyla açılabiliyor. Hastalarımızı biz bu şekilde sağlığına kavuşturuyoruz. Kars’tan gelen hastamızı da bu şekilde sağlığına kavuşturduk” diye konuştu.

56 yaşındaki hasta Fatma Uygun da, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti. Fatma Uygun, “Kars’ta iki defa anjiyo oldum, fakat kalp damarımı açamadılar. Erzurum ve İstanbul’a 2 kez hastaneye gittim. Orada da kalp damarımı açamadılar. Son olarak tavsiye üzerine Kayseri’ye, Erciyes Üniversitesi Hastanesine geldim. Burada çok şükür damarımı açtılar. Eskiden yürüdüğüm zaman kalbimde ağrı ve ayaklarımda titreme oluyordu. Şimdi sağlığıma kavuştum, çok iyiyim. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

22 Haziran 2016 Çarşamba