REKTÖRLÜK HABERLERİ
Azerbaycan Milletvekili Mirzezade'den Rektör Güven'e Ziyaret

Azerbaycan Milletvekili Mirzezade'den Rektör Güven'e Ziyaret
Hocalı Katliamının 25. Yılı Anma Programı etkinliğine katılmak için Kayseri’ye gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Mirzezade, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Azerbaycan Milletvekili Mirzezade, çok sayıda Azerbaycanlı öğrencinin Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü belirterek, öğrencilere verdiği destekten dolayı Rektör Güven’e teşekkür etti.

Azerbaycan ile Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu belirten Azerbaycanlı Vekil Mirzezade, “Biz Türk’üz. Biz Azerbaycan’ız. Biz Türkiye’yiz. Birbirimizden farkımız yok. Azerbaycan halkı Türkiye’yi böyle görmekte” dedi.

Ziyarette sözü Hocalı katliamına getiren Mirzezade, Ermenistan’ın, Hocalı kasabasında Azeri halkına yaptığı soykırımın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

ERÜ Rektörü Güven ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan’ın sadık dost, kardeş ülke olduğunu söyleyen Rektör Güven, “Bizim birbirimizden farkımız yok. Biz iki kardeş ülkeyiz. Bu yüzden biz burada Azerbaycanlı öğrencilere her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nden her yıl 25-30 civarında tıp öğrencisi eğitim için Tıp Fakültemize gelmekte ve burada 1-2 ay eğitim alıp ülkelerine dönmektedir. 7-8 yıldır da uygulamaya devam etmekteyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan milletvekili Mirzezade ile Rektör Güven, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Azerbaycan milletvekilinin ziyaretine Dünya Azerbaycanlılar Medeniyet Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Mammadov da eşlik etti.

Azerbaycan Milletvekili Mirzezade ve beraberindeki heyet, Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından bu akşam İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek “Hocalı Katliamının 25. Yılı Anma Programı’na” katılacak.

23 Şubat 2017 Perşembe
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ