REKTÖRLÜK HABERLERİ
Azerbaycan Milletvekilinden Rektör Güven’e Ziyaret

Azerbaycan Milletvekilinden Rektör Güven’e Ziyaret
Azerbaycan Milletvekili ve Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Ganire Paşayeva, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti. Azeri Vekil Paşayeva, Prof. Dr. Güven’e yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri' ve 'Karabağ' konulu konferanslar vermek için Kayseri’ye gelen Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi Ganire Paşayeva, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i makamında ziyaret etti.

Sohbet ortamında geçen ziyarette Azeri Milletvekili Paşayeva, Erciyes Üniversitesi ile Azerbaycan’da bulunan üniversiteler arasındaki dostluk ve kardeşliğe dikkat çekerek, üniversiteler arasındaki eğitim ve kültür alanındaki işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Paşayeva, üniversiteler arasında daha çok işbirliği için Rektör Güven’i ülkesine davet etti.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise Azeri vekilin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunu belirtti. Rektör Güven, “Erciyes Üniversitesi olarak kardeş ülke Azerbaycan’daki üniversiteler arasındaki işbirliğine büyük önem veriyoruz. Eğitim, bilim ve kültür alanındaki gerçekleştirdiğimiz bu ilişkileri artırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Güven, Azerbaycan milletvekiline plaket, Azeybarbaycan milletvekili Paşayeva ise Rektör Güven’e ülkesini tanıtıcı kitaplar hediye etti.

Azerbaycan milletvekilinin Rektör Güven’i ziyaretine İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da eşlik etti.

01 Mart 2016 Salı
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ