Bahreyn’den Eğitim İçin ERÜ Hastaneleri’ne İlk Grup Sağlıkçılar Geldi

Bahreyn’den Eğitim İçin ERÜ Hastaneleri’ne İlk Grup Sağlıkçılar Geldi
Erciyes Üniversitesi ile Bahreyn Krallığı King Hamad Üniversitesi arasında imzalanan iyi niyet işbirliği protokolünün ardından Bahreyn’den eğitim için ilk grup sağlıkçılar Kayseri’ye geldi. Doktor ve hemşirelerden oluşan 27 kişilik grup Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde hematoloji-onkoloji alanında 6 ay süren eğitim alacak.

Bahreyn’den gelen sağlıkçılar ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Bölümü doktor ve hemşirelerinin tanışması için Kayseri Novotel’de tanışma toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, imzalanan işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilen eğitim programında Bahreyn’den gelen sağlıkçıların hematoloji-onkoloji alanında Erciyes Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları yakından görme imkânı bulacaklarını belirtti.

Başhekim Doğru, Erciyes Üniversitesi Hastanelerindeki 6 aylık eğitim programının ardından Bahreynli sağlıkçıların ülkelerine döndüklerinde kendi üniversitelerine kurulacak Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde görev yapacaklarını söyledi.

15 Kasım 2016 Salı