Bakan Özlü, Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti

Bakan Özlü, Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 31 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirdiği Kayseri programı kapsamında Erciyes Teknopark’ı ziyaret etti.

Burada Erciyes Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaların ürettikleri teknolojik ürünlerden oluşan sergiyi gezen Bakan Özlü, sergilenen ürünler ile ilgili firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkani Mustafa Çelik’in Bakan Özlü’ye eşlik ettiği ziyaretin sonunda ise, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Bakan Özlü’ye plaket takdim etti.

Rektör Güven, Erciyes Üniversitesi’nin ana ortağı olduğu Erciyes Teknopark’ın üniversite-sanayi işbirliğinde bilginin ekonomik değere dönüşümü çalıştığını kaydetti.

Rektör Güven, “4. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 2015 yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre; Erciyes Teknopark Türkiye genelinde 5’inci sıradaki yerini korurken, 5-9 yaş aralığında Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde bu yıl da 1’inci olarak önemli bir başarıya imza attı. Üst üste iki yıl kazanılan bu başarı Erciyes Teknopark’ın hedefleri doğrultusunda ilerlediğinin önemli bir göstergesidir. İlimizdeki teknoloji tabanlı girişimcilikle, akademik girişimciliği teşvik eden ve destekleyen Erciyes Teknopark, verdiği hizmetlerdeki başarısını iki yıl üst üste birinci olarak taçlandırmış oldu. Sayın Bakanımızın Erciyes Teknopark’a gerçekleştirmiş olduğu ziyarette bizi motive etti” dedi.

Video için tıkyalınız

02 Ocak 2017 Pazartesi