AKADEMİK BAŞARILAR
CWTS Leiden Dünya Üniversiteleri Sıralamasında ERÜ’nün Büyük Başarısı

CWTS Leiden Dünya Üniversiteleri Sıralamasında ERÜ’nün Büyük Başarısı

Hollanda’nın Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CWTS Leiden Sıralama Sistemi tarafından “2015 yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması” yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre ERÜ farklı kategorilerde üst sıralarda yer alarak önemli bir başarı göstermiştir.

Web of Science Veri tabanındaki kayıtlara göre dünya genelinde en fazla yayın üreten üniversitelerin dahil edildiği değerlendirmelerde 3 görünüş dikkate alınmıştır:

Çıktı (yayın sayısı)

Etki (atıflar)

İşbirliği (ortak yazarlığa dayalı işbirlikleri)

Üniversitelerin 2010-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği yayınlar ve bu yayınlara 2014 yılı sonuna kadar yapılan atıfların dikkate alındığı değerlendirmelerde, ilgili yılda ve ilgili alanda en yüksek atıf alan yayınların %1, %10 ve %50’lik dilimde yer alma oranları da değerlendirilmiştir.

ERÜ, etki kategorisinde Türkiye üniversiteleri arasında %10’luk kategoride 2. Sırada, %50’lik kategoride ise 3. Sırada yer alarak önemli bir başarı göstermiştir.

ERÜ, ulusal ve uluslararası diğer kurumlarla ortak yazarlığa dayalı işbirlikleri kategorisinde ise Türkiye üniversiteleri arasında 7. Sırada yer almıştır.

Leiden Sıralaması kapsamında 400 farklı araştırma alanında yapılan bilimsel yayınlar da değerlendirilmiş ve üniversiteler 5 ana araştırma alanı başlığı altında sıralanmıştır. Araştırma alanlarında yüksek atıf alma oranlarına dayalı olarak yapılan değerlendirmede ise ERÜ’nün Türkiye üniversiteleri içerisindeki sıralamaları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

ERÜ Basın Yayın Müdürlüğü

12 Ekim 2015 Pazartesi