Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Aralarında Üniversitemize Ait Binaların Da Bulunduğu 30 Kamu Yatırımının Toplu Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de aralarında Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi yeni hizmet binası, Hukuk Fakültesi ek binası ve Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nin de bulunduğu 587 milyon liralık kamu yatırımının toplu açılışını yaptı.

4 Aralık 2016 Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra çok sayıda milletvekili, üniversite rektörü, ilçe belediye başkanı ve davetli katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Güven’in de hazır bulunduğu toplu açılış töreninde Kayserilileri seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kayseri bizim canımız ciğerimiz. Kayseri sadece ticaretin, sadece siyasetin değil aynı zamanda kanıyla canıyla bu memleketi koruyan kahramanların şehridir. 1,5 yılda terörle mücadele 27 Kayserili şehit düştü. 15 Temmuz'da üç Kayserili şehit düştü. Kayseri, son 1,5 yılda verdiği 30 şehitle ülkesi ve milletinin bekası için fedakârlığını gösterdi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, aralarında Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi yeni hizmet binası, Hukuk Fakültesi ek binası ve Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nin de bulunduğu Kayseri’de çeşitli kamu kurumlarına ait maddi değeri 587 milyon lira olan 30 eserin açılışını yaptı.

05 Aralık 2016 Pazartesi