ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, KAYSERİ’DEKİ HAİN BOMBALI TERÖR SALDIRISINI KINADI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, KAYSERİ’DEKİ HAİN BOMBALI TERÖR SALDIRISINI KINADI
Erciyes Üniversitesi, bu sabah Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi Kampüsünün hemen bitişindeki ana yol güzergâhında meydana gelen bombalı terör saldırısını şiddet ve nefretle kınayıp, lanetledi.

Erciyes Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, bu ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden bölücü terör örgütleri ve işbirlikçilerinin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağı kaydedildi.

Açıklama şöyle:
“Bir süredir askerimize, polisimize ve sivil halkımıza yönelik kalleş saldırılarını artıran bölücü hainlerin bu seferki hedefi çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayı’mıza ait askerlerimiz oldu. Askerlerimizi taşıyan halk otobüsü üniversite kampüsümüz bitişindeki ana yol güzergâhından geçerken bombalı hainlerin hedefi oldu. Kalleş saldırıda 13 vatan evladımızı şehit verirken, çoğu asker 50’nin üzerinde kişi yaralandı. Olaydan hemen sonra yaralılar hızla başta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz olmak üzere çevre hastanelere intikal ettirilmiş ve gereken müdahale anında yapılmıştır. Hastanelerimizin tüm doktor, hemşire ve yardımcı personeli, yaralılarımızın tedavisi için adeta seferber olmuştur. Kayseri halkı da muhtemel kan ihtiyacına karşı hastanelere koşmuştur. Üniversitemiz, Kayserimiz bu alçakça saldırıya karşı kenetlenmiştir.
Şu hiçbir zaman unutulmamalı ki; bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütleri ve işbirlikçileri asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bizleri bölmeye parçalamaya çalışan hainlere, bu millet geçmişte verdiği derslerin aynısını bugün de vermeye devam edecektir.  PKK, DAEŞ, FETÖ/PDY adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin çabasını boşa çıkaracaktır. Bu millet, bu ülke, el ele vererek terör belasından kurtulmasını bilecektir. Bölücü terör örgütleri ve işbirlikçileri hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmalarına asla müsaade edilmeyecektir.

Hain terör saldırısını bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun.”

17 Aralık 2016 Cumartesi