ERÜ’de “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinliği Düzenlendi

ERÜ’de “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinliği Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nde “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” etkinliği düzenlendi.

Hastanenin toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, Prof. Dr. Adnan Öztürk ve Prof. Dr. Tamer Güneş, çok sayıda hemşire ve prematüre bebek sahibi anne katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Tamer Güneş, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinliğindeki amaç, küçük bebeklerimizin varlığından toplumu haberdar etmek, onların sorunlarına farkındalık yaratmaktır” dedi.

Yenidoğan ünitesinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Adnan Öztürk ise, “Geçmişte prematüre bebeklerin büyük bir kısmı hayatta kalmazken, 1960’lı yıllardan sonra prematüre bebekler ciddi olarak yaşamaya başladılar. 1980’li yıllardan sonra ise, tüm dünyada yenidoğan bilim dalı kurulmuş ve bütün hastanelere yenidoğan servisleri açılmıştır. Bugün biz 500 gr. üzerindeki bebekleri kendi servislerimizde yaşatabiliyoruz. Kayseri ve çevresine verdiğimiz hizmetlerle bugün Orta Anadolu’da en büyük yenidoğan ünitesi olarak bütün sağlık personelimizle birlikte çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.
Son konuşmacı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu da, günümüzdeki teknolojik ve bilimsel gelişmeler, prematüre bebeklerin daha çok hayatta kalmasını sağladığını belirterek, prematüre bebeklerin sağlık sorunları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından prematüre bebek sahibi aileler, yaşadıkları süreç ve tecrübelerini anlattılar.
Etkinlik yenidoğan ünitesinde çalışan hemşirelerin çektiği prematüre bebeklerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.

18 Kasım 2016 Cuma