ERÜ’de “Hemşirelik Haftası” Etkinliği Gerçekleştirildi

ERÜ’de “Hemşirelik Haftası” Etkinliği Gerçekleştirildi
Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Hemşirelik Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Hastane Müdürü Mustafa Doğan, Hastane Müdür Yardımcıları Uzm. Murat Yenisu, Necla Güngör, Şerife Gürcan, Ruşen Erez ve Ayhan Özalp, Başhemşire Aysel Uğur, Başhemşire Yardımcıları, Eğitmen Dr. Tülay Üstündağ’ın yanı sıra çok sayıda hemşire katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başhemşire Aysel Uğur, hemşirelik tarihi hakkında bilgiler verdi.

Başhemşire Uğur, “Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği günümüze kadar geçen süre içerisinde teknoloji ve bilimi kullanarak kayda değer bir yol kat etmiştir. 6 aylık kurslarla hasta bakıcılık işi olarak başlayan hemşirelik, günümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimiyle artık bir meslektir” dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ise, hemşirelerin haftalarını kutladı. Başhekim Doğru, ”Üniversite Hastanesi olarak Orta Anadolu’da, Kayseri ve 12. Sağlık bölgesinde çok önemli bir görevi üstlenerek, bu görevi siz değerli hemşirelerimizle başarıyla devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında hemşirelerin sağlık hizmetlerinin yapı taşı olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Güven, ”Siz hemşireler kutsal bir mesleği icra ederek, insan sağlığına hizmet ediyorsunuz. Bunu yaparken de büyük bir özveri ve hoşgörüyle çalışıyorsunuz. İşinizi yaparken tüm sağlık çalışanları gibi birçok sıkıntılarla da karşılaşıyorsunuz. Hakettiğiniz yerde misiniz? Elbette hayır. İnsan ile uğraşan, insana emek veren ve insan sağlığına hizmet eden nadir mesleklerden birini yapıyorsunuz. Bunun karşılığı da bedeli de büyük olmalı. Sizler sağlık çalışanları olarak çoğu zaman ailelerinden fedakârlık ederek hizmet ediyorsunuz. Bununda karşılığını almak her zaman mümkün olmasa da, yine aynı enerji ile hizmet ediyorsunuz. Bugün Türkiye’nin sayılı hastanelerinden birisi olan Erciyes Üniversitesi Hastanemiz hemen her tedavinin yapıldığı hastanelerden bir tanesi. Bu sizin çalışmalarınızla mümkün oldu. Sizler olmazsanız hastaneler olmaz. Sizler olmazsanız sağlık hizmetleri olmaz. Sizler bu hizmetin temel yapıtaşlarısınız. Ben meslektaşlar ve vatandaşlar adına hepinize teşekkür ediyor, hemşirelik haftanızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eğitmen Tülay Üstündağ, “Birbirimizi Anlamak” adlı konferans verdi.

Etkinlik çiçek ve plaket takdimiyle son buldu.

17 Mayıs 2016 Salı