ERÜ’de “Kendi Kendine Kanji Öğrenim Sistemi” Tanıtıldı

ERÜ’de “Kendi Kendine Kanji Öğrenim Sistemi” Tanıtıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen konferansta, Japon yazı sisteminin önemli bir parçası olan Kanjilerin öğrenimi ile ilgili yeni bir uygulama “Kendi Kendine Kanji Ööğrenim Sistemi” tanıtıldı.

Prof. Dr. Miwa Jōji tarafından verilen konferansta. E-manabix adı verilen hem yazı hem de ses eğitimine yönelik bir araç olan bu sistem, özellikle başlangıç seviyesi Japonca öğrenicilerinin kullanımına sunularak Kanjilerin öğrenimini kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Japonya’da ilkokullarda öğretilen 1006 temel Kanjinin çiziminden yola çıkarak diğer Kanjiler incelendiğinde bu temel Kanjilerin birleşimlerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Miwa, aynı çizimleri kullanarak diğer Kanjileri de çizebilir hale geleceğini söyledi. Prof. Dr. Miwa, ayrıca bu yöntemle öğrencilerin Kanji çizimi konusuna daha farklı açılardan yöneleceklerini öngördüğünü belirtti.

Söz konusu uygulamada Kanjilerin çizim sırası, anlamı, sesletimi, okunuşu gibi bilgilerin yanı sıra Kanjiyle ilgili alıştırmalar da mevcut olduğunu kaydeden Prof. Dr. Miwa, konferans sırasında uygulamanın kullanımını doğrudan örneklerle gösterdi.

08 Kasım 2016 Salı