ERÜ’de 10. Kore Edebiyatı Eser Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi

ERÜ’de 10. Kore Edebiyatı Eser Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Kore Dili ve Edebiyatı tarafından “10. Kore Edebiyatı Eser Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler Kore’ye özgü şiir ve şarkılar okuyarak danslar etti.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Dr. Hatice Köroğlu, “Türkiye’de edebi değeri olsun veya olmasın çok satan kitaplar Türkçe’ye çevrilmektedir. Kore Edebiyatından Türkçeye çevrilen eserler oldukça az sayıda. Temennim Kore Dili Edebiyatının tanıtılması ve eserlerinin çevrilmesi yönündedir” dedi.

Ardından konuk misafir Koreli Yazar Hong-Gyu, “Başka Topraklarda Rüzgâr Sert Eser” adlı Türkçe çevirisi yapılan romanını çok kültürlü yapıdan etkilenerek kaleme aldığını söyledi.

Türkçe‘den Kore diline çevrilen birçok eseri okuduğunu belirten Yazar Hong- Gyu “Türkçe‘ye oldukça ilgi duyuyorum. Bundan dolayı Türkçe öğrenme hırsı içerisindeyim. Türkçe eser kaleme almak istiyorum” dedi.

Gösterilerin ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

23 Ekim 2016 Pazar