ERÜ’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi

ERÜ’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinliği Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, diyabet hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de diyabet hastası çocuk ve yetişkin sayısının bir hayli fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, diyabet hastalarının çoğunun diyabet hastası olduğundan dahi haberdar olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Kurtoğlu, “Günümüzde çocuklarda görülen en önemli kronik hastalık diyabet hastalığıdır. Obezitenin artmasıyla birlikte çocuklarda diyabet hastalığı da artmaktadır. Kontrol altına alınmadığı takdirde diyabet hastalarının sayısı daha da artacaktır” diye konuştu.

Diyabet hastası çocuklar ve ailelerinin de katıldığı etkinlik, konuşmaların ardından diyabet hastası çocuklara yönelik etkinliklerin ardından sona erdi.

15 Kasım 2016 Salı