ERÜ’de Aliya İzzetbegoviç Anlatıldı

ERÜ’de Aliya İzzetbegoviç Anlatıldı
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) düzenlenen konferansta öğrencilere Bosna  Hersek’in merhum sembol lideri ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç anlatıldı.

ERÜ İlahiyat Fakültesi Çağrı Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Yazar Faruk Karaaslan “Özgürlük Mücadelesi ve İslam Düşünürü Aliya İzzetbegoviç” konulu konferans verdi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Yazar Faruk Karaaslan, Bosna Hersek Müslümanlarının sembol lideri ve Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan merhum Aliya İzzetbegoviç hakkında bilgiler verdi.

Yazar Karaaslan, “Aliya İzzetbegoviç, İslam’ı bir özgürlük olarak gören ve bunun mücadelesinin verilmesi gerektiğini teorik, pratik ve siyasi anlamda yaşayan bir insandı. Onun fikrinde, özgürlük mücadelesi, özgürlüğü tanımladığı yerde ise İslam yatmaktadır. Bu mücadelede hayatının en güzel yılları olan gençlik dönemini 10 yıl hapishane de geçirmiş bir insan. Çocuklarından ayrılmış savaş mücadelesi vermiş bir adam. Bundan dolayı Aliya İzzetbegoviç’i iyi anlamalıyız” dedi.

17 Mayıs 2016 Salı