ERÜ’nün Elektrikli Aracı VoltaCar’ın Sponsorlarına Teşekkür Plaketi Verildi

ERÜ’nün Elektrikli Aracı VoltaCar’ın Sponsorlarına Teşekkür Plaketi Verildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Enerjist takımı tarafından tasarlanıp üretilen ve en son katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü ile dönen elektrikli araç 'VoltaCar' için tanıtım ve teşekkür toplantısı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, sponsor firmaların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Kayataş Demir, bu projede teknolojiyi sanayi ile birleştirmeyi hedeflediklerini ve bunda da başarı olduklarını söyledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun ise 2 yıllık bir çalışma sonucu tasarlanıp üretilen elektrikli araç VoltaCar’a sponsor olarak destek veren firmalara teşekkür etti. Dekan Altun, “Bu çalışma lisans öğrencilerimiz tarafından yapılmıştır. Bu çalışmaların zaman içerisinde daha büyük fikirlere adım atmada önemli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de, ülkemizin her türlü aracı üretebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Rektör Güven, “Artık ülkemizin gelişmekte olan ülkeler vasfından gelişmiş ülke vasfına gelmesi gerekir. Ülke olarak başaramayacağımız bir iş yok. Birçok projeyi rahatlıkla yapabilme potansiyeline sahibiz. Öncelikle kendimize yetecek üretimi yapmalı, daha sonra dış pazara satmalıyız. Böylelikle dış bağımlığımız da azalacaktır. Bugün üniversitemiz tarafından üretilen bu proje bizim için oldukça önemli. VoltaCar’ın üretimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. VoltaCar gibi başarılı projelerin ülkede daha çok görülmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından VoltaCar’ın tanıtım sunumu yapıldı, daha sonra ise Rektör Güven, VoltaCar’ın üretim aşamasında destek veren sponsor firmaların temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etti.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ve aracın incelenmesi ile son buldu.

20 kişilik Enerjist Takımı tarafından tasarlanıp üretilen elektrikli araç VoltaCar, karbon fiber malzemeden üretildi. 200 kilogram ağırlığa sahip ve 100 km’de 1 TL’lik enerji tüketimi yapan VoltaCar, saatte 90 km hız yapabiliyor.

Video için tıklayınız.

04 Ekim 2016 Salı