ERÜ Cup Erciyes Üniversitesi Kupası Yarışmaları Gerçekleştirildi

ERÜ Cup Erciyes Üniversitesi Kupası Yarışmaları Gerçekleştirildi
Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediyesi ile Hacılar Belediyesi'nin destek verdiği ERÜ CUP Erciyes Üniversitesi Kupası Yarışmaları, Hacılar ile Erciyes Dağı Lifos mevkiinde gerçekleştirildi.

Oryantiring, dağ bisikleti, dağ koşusu ve yamaç paraşütü olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan takımlar ve sporcular, dereceye girmek için kıyasıya mücadele verdi.

Yarışmaların ardından ise Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Bilgi Spor Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Prof.Dr. Mustafa Kemal Apalak, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Polat, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Musa Soykarcı ile akademisyenler, öğrenciler ve sporcular katıldı.

ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Polat, ödül törenin açılış konuşmasında,  güzel bir organizasyona imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Doç. Dr. Polat, "Doğa sporlarına yönelik ilgi ülkemizde ve Kayseri'de her geçen gün artmaktadır. Erciyes Dağı ve etekleri doğa sporları için bir cazibe merkezi oluşturmaktadır. Amacımız, ulusal düzeyde başladığımız ERÜ CUP organizasyonunu, uluslararası düzeye taşımaktır" dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'nin selamlama konuşmasının ardından ise Aydınlıkevler Anadolu Lisesi folklor ekibi halk oyunları gösterisi sundu.

Daha sonra ise ERÜ CUP yarışmalarında dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Yarışmalara destek verenlere plaket takdiminin ardından kupa töreni son buldu.

Kayseri’nin doğa sporlarına potansiyelini gösterme adına bu tür organizasyonlar önemli

Öte yandan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, ERÜ CUP ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin doğa sporlarına olan potansiyelini göstermek ve yeni istihdam alanları oluşturmak için bu tür organizasyonlar büyük önem arz ettiğini belirtti.

Rektör Güven, “Bu yıl Türkiye’de ilk defa düzenleyeceğimiz güzel bir organizasyona imza atmanın gururunu yaşadık. Erciyes Dağı ve etekleri doğa sporları için bir cazibe merkezi oluşturmaktadır. Son yıllarda Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin birçoğu doğa turizmini tercih etmektedir. Kayseri’nin de doğa sporlarına karşı potansiyelini göstermek ve yeni istihdam alanları oluşturmak için bu tür organizasyonlar büyük önem arz etmektedir. Amacımız, ulusal düzeyde başladığımız ERÜ CUP organizasyonunu, uluslararası düzeye taşımaktır.  Erciyes Üniversitesi olarak sportif anlamda yeni gelişen ilgi alanlarını ortaya çıkarmak ve farkındalık oluşturmak için bu tür organizasyonları yapmaya her zaman hazırız” dedi.

20 Mayıs 2016 Cuma