ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi

ERÜ Eczacılık Fakültesi’nde “Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından “14 Mayıs Eczacılık Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Ödül ve Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Eczacılık Fakültesi bahçesinde düzenlene etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Eczacı Oğuzhan Ulutaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yeşim Aktaş’ın yanısıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yeşim Aktaş, öğrencilerin meslek hayatında üniversitenin başarısını unutmamalarını söyledi.

Doç. Dr. Aktaş “Öğrencilerimiz, 13 yıl bir geçmişi olan genç, dinamik ve çalışkan kadrosuyla eğitimindeki başarısını tamamlamış bir fakültede okumanın gururunu her zaman taşıyacaklar. Diliyorum ki, meslek hayatları boyunca da eğitim hayatındaki başarılarını ömür boyu hatırlarlar” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de, öğrencilerin asıl ödüllerini diploma alarak iş hayatına atıldıklarında alacaklarını söyledi.

Rektör Güven, ”Bu tören öğrencilerimizin mesleğe bağlılığını ve heyecanını artırmak için yapılan sembolik bir tören. Önemli olan öğrencilerimizin başarılı bir fakülteden başarılı bir şekilde mezun olup hayata atılmaları. Meslek hayatlarında ise farklı yerlerde çalışacaklar. Hangi pozisyonda ya da nerede çalışırlarsa çalışsınlar, başarılı bir meslek elemanı olmalarını arzu ediyoruz. Bununda en güzel yolu çok çalışmaktan geçiyor. İşte onun sembolü olarak ta başarılı öğrencilere burada bir sembolik ödül verilecek. Aslında esas çalışmalarının ödülü, mezun olduklarında alacakları diplomalar ve sonrasında iş hayatı olacak. Sizlerde aileleri olarak çocuklarınızın iyi bir okulda okuduklarını bilin. Çalışkan ve dinamik bir öğretim üyesi kitlemiz var. Ben öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize başarılar diliyorum. Tüm eczacılarımızın Eczacılar Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıfların birinci, ikinci ve üçüncülerine teşekkür belgesi verildi.

Daha sonra 1. sınıf öğrencilerine, protokol ve öğretim üyeleri tarafından önlükleri giydirildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

13 Mayıs 2016 Cuma