ERÜ Eczacılık Fakültesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi

ERÜ Eczacılık Fakültesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Kılıçer Eczacılık Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen 7. dönem mezuniyet törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Yeşim Aktaş, Kayseri Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanı Eczacı Şule Kırdök’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşuyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Yeşim Aktaş, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin mesleğin her alanında başarılı olacaklarına inandığını ve onlara güvendiğini söyledi.

Doç. Dr. Aktaş, “Sevgili meslektaşlarım, sizler bizim bıraktığımız bayrakları devralıp daha da ileriye götüreceksiniz. Bugün sizler, diplomalarınızı aldığınız için mutlusunuz. Bizler ise size daha iyi bir eğitim verdiğimiz için mutluyuz. Hayatın etik değerleri ve bilimin ışığında sürekli kendinizi geliştirerek mesleğin her alanında başarılı olacağınıza inancım sonsuz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan ise eczacılık mesleğinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Doğan, “Siz eczacılar, hekimlerle ve sağlık çalışanlarıyla birlikte insanlarımızın en temel hakkı olan hayat ve sağlık hakkıyla ilgili bir mesleği icra ediyorsunuz. Bundan dolayı çok önemli bir mesleğe sahip olduğunuz için, siz kendi çıkarınızdan daha fazla hastaların çıkarını düşünmeniz gerektiğini vurguluyoruz. Bir eczacı sıradan bir ilaç satıcısı değildir. Öyle olsaydı size bu diplomalar verilmezdi. Herkes eczacılık yapardı. Bu size devletin verdiği bir imtiyazdır. Onun gereğini yerine getirmeniz lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eczacılık yemini yapılan törende Eczacılık Fakültesi 7. dönem birincisi Nazende Nur Akşit tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Daha sonra Eczacılık Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından öğrencilerin kep atmalarıyla tören son buldu.

30 Mayıs 2016 Pazartesi