ERÜ Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu

ERÜ Eczacılık Fakültesi Akredite Oldu
Türkiye’de ECZAKDER tarafından akredite edilen 10 eczacılık fakültesi arasına giren ERÜ Eczacılık Fakültesi, uluslararası akredite belgesi almak için ise hedef büyüttü.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından akredite edildi. Törenle takdim edilen “akreditasyon belgesi” ile ECZAKDER tarafından Türkiye’de akredite edilen 10 eczacılık fakültesi arasına giren ERÜ Eczacılık Fakültesi, uluslararası akredite belgesi almak için ise hedef büyüttü.

Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen akreditasyon belge törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, Türk Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Eczacı Sinan Usta, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ecz. Oğuzhan Ulutaş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Flüt ve Çello eşliğinde mini konser ile başlayan törenin açılış konuşmasında ERÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, aldıkları akreditasyon belgesi ile Türkiye’de ECZAKDER tarafından akredite edilen 10 eczacılık fakültesinden biri olduklarını söyledi.

Dekan Koşar, “Yükseköğretimde kalite son yıllarda oldukça önem kazanmıştır. Kalitenin en önemli göstergesi de akreditasyondur. Eczacılık eğitiminde akreditasyonlar ise 2014 yılından itibaren verilmeye başlamış. İlk olarak lokomotif dediğimiz büyük fakülteler 2014 yılında akredite olmuştur. 2015 yılında ise bizimde içinde yer aldığımız 3 fakülte akredite edilmiş ve şuan ülkemizde akredite edilen eczacılık fakültesi sayısı 10’a ulaşmıştır. Fakültemizin bu başarısında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede elde edilen bu başarı hepimizin eseridir” dedi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Eczacı Sinan Usta ise,  ”Biz eczacılar olarak hayatın her alanında her zaman çok önemli görevler üstleniyoruz. Bu akreditasyon fakültemiz için, biz Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Odaları için,  eczacılar için önemli” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da, Eczacılık Fakültelerinin bundan sonraki hedefinin uluslararası bir akreditasyon almak olduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Yıldız, ”Yüksek Öğretim Kurumlarında, akreditasyon oldukça önemli. Sonrada çok daha önemli olacak. Hem üniversitelerarası Kurul, hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) artık bundan sonra yükseköğretim kurumu açmayıp, şu andaki yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmak için uğraş veriyorlar” dedi.
Konuşmasında eczacılık eğitimim tarihçesinden de bilgiler veren Rektör Yardımcısı Yıldız, “Eczacılı eğitimi ülkemiz tarihinde eskilere dayanmakta. Fakat bizim üniversitemizde 13 yıldır var. Üniversitemizde bu kadar kısa bir sürede akredite olmuş bir eczacılık fakültesinin bulunması bizi mutlu ediyor. Bundan sonraki hedef uluslararası akreditasyon olmalıdır. Bunu da, bu güçlü ekibin yeni bir öğrenci heyecanıyla yapacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Törenin son konuşmasını Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER)  Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas yaptı.  Prof. Dr. Rollas, Erciyes Üniversitesi’nin her anlamda akreditasyon belgesini hak ettiğini söyledi. Prof. Dr. Rollas “Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin idari yapılanması, hedeflerini ve misyonunu gerçekleştirme durumu, eğitim ve öğretimi, akademik kadrosu, bilimsel araştırmaları, üniversite desteği, fiziksel ortamı, mali kaynakları, öğrenci hizmetleri standartlara uygunluk açısından ECZAKDER tarafından değerlendirildi. Akredite olmak için gerekli koşulları sağladıkları onaylandı. Fakültenin zayıf yönlerini güçlendirerek, gelecekte kalite güvencesinin sürdürmenin yanında, daha ileri gelişme ve iyileşme sağlanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız tarafından Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas’a, teşekkür plaketi takdim edildi.

Daha sonra ise ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet’e “Akreditasyon Belgesi” takdim edildi. Akreditasyon Belgesi töreni pasta kesimiyle son buldu.

12 Mayıs 2016 Perşembe