ERÜ Endüstri ve Bilim Kulübü Öğrencilerinden Örnek Davranış

ERÜ Endüstri ve Bilim Kulübü Öğrencilerinden Örnek Davranış
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Endüstri ve Bilim Kulübü öğrencileri, örnek davranış sergileyerek,  bir köy okulunun ihtiyaçlarını karşıladı.

ERÜ Endüstri ve Bilim Kulübü Başkanı Fatih Akyüz, kulüp yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak’ın da öğrencilerin yanında bulunduğu ziyarette, kulüplerinin çalışmalarından ve yürüttükleri sosyal projelerden bahseden Fatih Akyüz, sosyal projeyle Develi İlçesi Kulpak Köyü İlkokulunda gerçekleştirdikleri çalışma hakkında bilgiler verdi.

Fatih Akyüz, “4 farklı birimden 15 gönüllü bir araya geldik ve ‘Bir Elin Nesi, İki Elin Neşesi Var’ adlı sosyal sorumluluk projesi ürettik. Daha sonra bu projeyi uygulayacağımız Kayseri’de ihtiyaç sahibi okul listesinden Develi Kulpak İlkokulunu seçtik. Proje gönüllülerimizle birlikte bu okula giderek, okulun ihtiyaçlarını belirledik. Sponsorlar aracılığı ile okulun eksiklerini tamamladık. Sosyal medyadan da yararlanarak hayırseverlere ulaştık. Birçok yerden kitap, oyuncak ve kıyafet temin ettik ve okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttık. Okula bir çeşme kurduk. ÖSYM sınavlarından çıkan adaylarımızdan topladığımız kalem, silgi gibi kırtasiye malzemelerini yine bu okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere verdik. Ben bu projeyi uygulamamızda emeği geçenlere ve bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise, üniversitedeki öğrenci kulüplerinin aktif çalışmalar yürüttüğünü belirterek, üniversite olarak kendilerinin de bu kulüplere gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Rektör Güven, Endüstri ve Bilim Kulübü öğrencilerine gerçekleştirdikleri sosyal projeden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Rektör Güven, Endüstri ve Bilim Kulübü Başkanı Fatih Akyüz’e plaket verdi.

24 Haziran 2016 Cuma