ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri, Kazakistan’da Konser Verdi

ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri, Kazakistan’da Konser Verdi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan Köroğlu Sanat Topluluğu, Kazakistan’da bir dizi etkinliklere katılıp konser verdi.

Öğretim Görevlileri Süleyman Aydın ve Orhan Veli Çetindağ'ın danışmanlığında kurulan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Mustafa Çay, Hazım Kulak, Tacettin Aktürk, Mustafa Emre Toker ve Ressam Turgut Türker'den oluşan Köroğlu Sanat Topluluğu, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin davetli olarak gittiği Kazakistan’da, Ahmet Yesevi Üniversitesi Bahar Şenlikleri ile Türk Dünyası Gençlik Festivali'nde katıldı ve burada bir dizi etkinlikte bulundu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi yerleşkesinde akademik ve idari personel ile üniversite öğrencilerine iki konser veren ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, büyük alkış aldı. Kum Sanatçısı Turgut Türker'in kum sanatı ile konsere eşlik etmesi ise çok beğenildi. Konser sonrasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Erciyes Üniversitesi'ni bu festivalde görmekten duyduğu mutluluğu belirterek, daha önce Türkiye'den gelen pek çok sanatçıyı ağırladıklarını ama bir öğrenci grubunun konser vermesinin ilk olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yıldız, Türkiye'den gelen Köroğlu Sanat Topluluğu'na coşkulu konserlerinden ötürü teşekkür etti.

Erciyes Üniversitesi adına Öğretim Görevlisi Süleyman Aydın, Prof. Dr. Musa Yıldız'a plaket takdim etti.

ERÜ Köroğlu Sanat Topluluğu üyeleri ayrıca Kevtav şehrinde de açık hava konseri verdi. Kentav sakinleri ve Türk Dünyası'ndan öğrencilerin dinlediği konser, hem güzel geçti, hem de duygu dolu sahnelerin yaşanmasına vesile oldu. Köroğlu ekibi ayrıca, Türkistan'da bulunan İnvalitler Mektebi'ni (Özürlüler Okulu), Sunak ve Kızılasker Köylerini de ziyaret ederek, burada bulunan okullarda da küçük müzik dinletileri gerçekleştirdi. Her gidilen okulda Ressam Turgut Türker, atölye çalışması ile duvarlara öğrencilerle resimler yaptı.

Konserlerde ve ziyaretlerde Türkiye'den götürülen hediyeler dağıtıldı.

18 Mayıs 2016 Çarşamba