ERÜ Mühendislik Fakültesi “Uluslararası Alternatif Yakıtlar” Konulu Konferans Düzenledi

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı tarafından Erciyes Teknopark’ta düzenlenen “The 1st International Conference on Alternative Fuels: Future and Challenges - 1.Uluslararası Alternatif Yakıtlar Üzerine Konferans: Gelecek ve Zorluklar” konulu etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Apalak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr Abdulaziz Atabani, Arş. Gör. Selçuk Sarıkoç ile çok sayıda akademisyen ve firma temsilcisi katıldı.

Organizasyon Komite Başkanı Yrd. Doc. Dr Abdulaziz Atabani ve Dr. Gopalakrishnan Kumar'ın açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi’nin böyle bir konferansa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Altun, “Erciyes Üniversitesi, Türkiye’de kendisini ilk on üniversite arasında kanıtlamış bir üniversitedir. Mühendislik Fakültesi olarak biz bu rakamı destekleyecek çalışmalar yapıyoruz. 14 bölümümüz ve yaklaşık 12 bin öğrencimiz var. Önemli AR-GE, TÜBİTAK projeleri yapmak suretiyle, bilim dünyasına çok değerli katkılar sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Konuşmanın ardından alternatif yakıtlar konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

4 Aralık 2016 tarihine kadar süren etkinlikte 16 farklı ülkeden 50 katılımcı 87 bildiri sundu.

02 Aralık 2016 Cuma