ERÜ Tıp Fakültesi Tarafından Emeklilik Töreni Düzenlendi

ERÜ Tıp Fakültesi Tarafından Emeklilik Töreni Düzenlendi
Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Caner, Emekli Oldu

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaş haddinden emekli olan Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Caner için emeklilik töreni düzenlendi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen emeklilik törenine Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Yusuf Caner’in hayat hikâyesinin anlatılmasıyla başlayan törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, “Hocamı ismiyle tanımlarsak Yusuf gibi güzel candan bir insan. Kendisini tanımaktan çok mutlu olduk. Hocamızın Biyofizik Anabilim Dalı’nın gerek kurulması, gerek geliştirilmesinde büyük katkıları oldu. Bu katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında Prof. Dr. Yusuf Caner’in çalışkan bir insan olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “Hocam Biyofizik Anabilim Dalının kuruluşu ve bu aşamaya gelişine kadar büyük emekler sarf etti. Hakikaten fakültesini seven, bir şeyler yapmak isteyen, onun için hep gayret sarf eden bir hocamız. Enerjisi hiç bitmedi. Sürekli bir şeyler talep ediyordu. Bu güzel bir  şey. Şimdi emekliliği geldi. Sağlıklıyken emekli olmakta güzel bir şey. Allah hepimize emeklilikten sonra da hayatımızın geri kalan kısmında sağlıkla yaşamayı nasip etsin. Ben hocama, tüm emekli olanlara ve emekli olacaklara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hocamı Allah emanet ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Biyofizik Anabilim Dalı’ndan emekli olan Prof. Dr. Yusuf Caner ise emekliliğine kadar gelen sürece değinerek, hayatından kesitler anlattı.

Prof. Dr. Caner, “Ben bir köylü çocuğuyum. Annemin okuma yazması yoktu. Babam duvarcıydı. Ama kendisini iyi geliştirmişti. Kendisi Osmanlıcayı, Arapçayı ve Türkçeyi el yazısıyla yazıp okuyan birisiydi. Bana hep bir öğretmen olsan yeter derdi. Öğretmen okuluna gittiğim yıllarda bana bir defter aldı. Defterin ilk sayfasına çalışan kazanır, çalış adam ol yazdı. Bu yazıyı defterinin hepsini doldurarak yaz dedi. Ben onun dediklerinin yerine getirmeye çalıştım. Bilim adamı oldum, ama o benim bilim adamı olduğumu göremedi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Güven tarafından Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Caner’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Emeklilik töreni kokteylin ardından sona erdi.

26 Mayıs 2016 Perşembe