ERÜ'de Kazakistan Bağımsızlık Yıldönümü ve Terörü Tel'in Programı Düzenlendi

ERÜ'de Kazakistan Bağımsızlık Yıldönümü ve Terörü Tel'in Programı Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi’nde Kazakistan Bağımsızlık yıldönümü ve Terörü Tel'in Programı düzenlendi. Programda teröre tepki gösterildi.

ERÜ, Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Kazakistan’dan gelen konuk öğrenciler ve Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gören Türk Dünyası öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua ile başlayan programın açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, ülkemizde son dönemde artan terör saldırılarını kınadı.

Rektör Yardımcısı Yıldız, “Erciyes Üniversitesi olarak yaşanan bu olayları en acı şekilde yüreğimizde hissediyoruz. Terörün her zaman için bir takım iddiaları vardır. Etnik ayrılığı olan halkın bir takım eşitsizliklere maruz kaldığını iddia ederler. Otuz yıldır da ülkemizde bu hadiseyi gerçekleştirmektedirler. Etnik ayrımı olan insanları savunma adına, onları öldürmek nasıl açıklanabilir, anlam veremiyoruz. İman ve İslam uğruna terör olayı gerçekleştirdiklerini iddia ederler. İnsan öldürmenin bir izahı var mıdır? Bu ülkenin tankıyla, uçağıyla, bu halkın üzerine kurşun yağdırdılar. Bunun islamla, imanla ve inancımızla izah edilen bir yönü var mıdır? Üniversitelere, HYSK’ya, yargıya ve ülkenin kilit bölgelerine sürekli hakim olmaya çalıştılar. Siz neye hakim olmaya çalışıyorsunuz. Bunları yapanların hepsi şereften ve haysiyetten yoksun teröristlerdir’ dedi.

Kayseri’de yaşanan terör olayını Erciyes Üniversitesi olarak10 binin üzerinde akademisyen, öğrenci ve personelin katılımı ile tel’in ettiklerini belirten Prof. Dr. Yıldız, ‘Hainler şunu iyi bilmelidirler; üzgün olabiliriz, ama dimdik ayaktayız. Mücadele azmimizi hiçbir zaman yitirmedik ve yitirmeyeceğiz. Bu hainler bir gün başarıya ulaşacaklarını düşünüyorlarsa, bu ülkenin tarihine ve tek yürek oluşuna bir baksınlar. O zaman bu inançlarında başarılı olamayacaklarını anlayacaklardır’ diye konuştu.

ise Kazakistan’ın bağımsızlık mücadelesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ile Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Kazakistan’dan gelen konuklara plaket takdim etti.

Video için tıklayınız

20 Aralık 2016 Salı