ERÜ'de Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi Kapanış Töreni Düzenlendi

ERÜ'de Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi Kapanış Töreni Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğü’nde sürdürülen “Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi” kapanış töreni Sabancı Kültür Sitesi’nde yapıldı.

Kayseri’deki sağlık meslek lisesi eğiticileri ve idarecileri ile ildeki tüm ortaokul öğrencilerine yönelik olarak, mesleki gelecekleri konusunda bilgilendirme ve eğitme faaliyetlerinde farkındalık kazandırmayı amaçlayan “Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi” Erciyes Üniversitesi’nde bir kapanış toplantısı ile son buldu. Toplantıya Erciyes Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Demet Ünal ve birçok davetli katıldı.

Proje kapsamında liselerde görev alan yönetici ve rehber öğretmenlerle birlikte, ilgili bölüm öğrencilerini meslek ve teknik okullara yönlendirme amacıyla teknik donanım eğitimi ve uygulamalı hastane ziyaretleri yapıldığını belirten Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Demet Ünal proje kapsamında 216 ilköğretim kurumunda 70 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Konuşmasına son günlerde artan terör olaylarında şehit olan askerlere rahmet, yaralı askerlere ise acil şifalar dileyerek başlayan Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun ise sözlerine şöyle devam etti; “Projeler uzun emekler ve büyük süreçler sonrası ortaya çıkıyor. Bugün de önemli bir projenin kapanış töreni için toplandık. Erciyes Üniversitesi bilimsel projelerin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veren bir üniversitedir.  Üniversitelerin temel amaçları bilim üretmektir ancak artık dünyada hızla değişen bir üniversite kavramı var. Artık bilim üreten üniversitelerden araştırma yapan, ürün geliştiren, topluma temas eden yeni nesil üniversitelere geçiliyor. Bu manada Erciyes Üniversitesi de gerek ulusal gerek uluslararası indekslerde 1.veya 2. olarak yeni nesil üniversite olduğunu göstermiş oluyor.”

Mesleki Eğitim Okul Öncesinde Başlar

Mesleki eğitimin en önemli parçalarından birinin üniversiteler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun konuşmasına şöyle devam etti; “ Mesleki eğitim okul öncesinde başlıyor, çocuğun ilgi düzeyinin tespiti bunun ilk merhalesidir. Gelişmiş, gelişmekte olan ve geri kalmış ülkelere baktığımızda, tek başına mesleki eğitimin ve nitelikli meslek sahiplerinin ne kadar çok olduğu bile bu ayrımın belirlenmesinde tek bir parametre olarak değerlendirilebilir.” dedi.
“Kayseri’de Meslek Üniversitesi Kuralım”

Erciyes Üniversitesi’nde 10 bin yüksekokul öğrencisinin bulunduğunu ve bu yüksekokulların ayrı bir üniversiteye dönüştürülebileceğine dair bir projeleri olduğunu söyleyen Coşkun;  “Kayseri’de bir meslek üniversitesi kuralım diye bir öneride bulunduk. Bu konuda özel sektör veya vakıf üniversitelerinde birkaç örnek mevcut. Sadece nitelikli mesleki eğitimin verildiği, üniversitenin akademik mantığından farklı düşünen, yöneticileri meslek erbabından, mütevelli heyeti Kayseri’nin önde gelen sivil toplum kuruşlarından olan, öğrenci sayısını ve bölümleri ihtiyaca göre kendilerinin belirlediği bir üniversiteden bahsediyoruz.” dedi ve Erciyes Üniversitesi olarak böyle bir çalışamaya hazır ve talip olduklarını belirtti.  Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun “Mesleki Eğitimi Yaygınlaştırma Projesi”nde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

20 Ağustos 2015 Perşembe