EU Horizon 2020 FREWAT Projesi Çalışma Toplantısı

EU Horizon 2020 FREWAT Projesi Çalışma Toplantısı

Erciyes Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz DADAŞER ÇELİK’in yürütücülüğünde, Erciyes Üniversitesi'nin de “ortak" (partner) olarak yer aldığı “FREEWAT-FreeOpen Software Tools for Water Management” başlıklı Avrupa Birliği HORIZON 2020 projesi kapsamında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde ERCİYES TEKNOPARK’ta çalışma toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıda Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden proje ekibi ile temsil edilmekte ve toplantıya ortak kurumlardan Dr. Laura Foglia (Technische Universität Darmstadt-TUDa) ve Dr. Massimiliano Cannata (Institute of Earth Sciences-SUPSI) katılmaktadır.

Toplantı süresince su yönetiminde bilgi teknolojilerinin (BT) kullanımı üzerinde tartışılmakta ve proje kapsamında geliştirilmekte olan FREEWAT platformu hakkında çalışmalar yapılmaktadır.

Proje konsorsiyumunda, Türkiye’den Erciyes Üniversitesi ile birlikte 11 Avrupa ülkesi (İtalya, Almanya, İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Yunanistan, Estonya, Romanya, Ukrayna, ve Malta) ve İsviçre ve Ukrayna yer almaktadır. FREEWAT projesi Erciyes Üniversitesi'nin Avrupa Birliği Horizon 2020 Araştırma ve Yenilik Programı kapsamında yer aldığı ilk projedir.

14 Temmuz 2016 Perşembe