Erciyes Üniversitesi’nde “Kültür Kirlenmesi” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde “Kültür Kirlenmesi” Konulu Konferans Düzenlendi

Prof. Dr. Görkem, Gençlerden Milli Kültüre Sahip Çıkmalarını İstedi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Kültür Kirlenmesi” adlı konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Amfisinde düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Görkem’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferans konuşmacısı Prof. Dr. İsmail Görkem, öğrencilerden milli kültüre sahip çıkmalarını istedi.

Prof. Dr. Görkem, “Sosyal şuura sahip bireylerin memlekette çeşitli sosyal organizasyonlar içinde bir araya gelerek Türkiye’nin yaşadıkları yörelere ait meselelere sahip çıkmaları gerekiyor. İlk geldiğimiz yerlerle irtibatımızı kaybetmemeliyiz. Yetiştiğimiz yerlerle irtibatımızı koparmamız lazım. Ben Anadolu, köy veya kasabalarından çıkan bir Anadolu gencinin bütün mahrumiyet ve ıstıraplarına yaşayan fakat yılmayan,  kültüre büyük değer veren, okuyan, üniversiteyi bitiren tekrar köy veya kasabasına dönerek orada çevresi ile müspet münasebetler kuran, bütün kalbini ve zekâsını kullanarak çevresini yavaş yavaş değiştiren bir insan tipi tahayyül ediyorum. Siz gençsiniz Erciyes Dağını sırtlayıp buraya getirebilirsiniz. Bu gücünüz, bu iradeniz var. Ama aza razı olmamakla, hedefi büyük koymakla bunları sağlamamız mümkündür. Türk kültürünü koruyucu tedbirler almak gerekli. İlkokul ya da anasınıfından başlayarak çocukların yetişmesi ile bu süreçte milli kültürü öğrenmeleri ve yaşamaları için önlemler alınmalıdır. Bir ülkede var olan bir dilin sözlü ve yazılı olarak aktarıldığı bir kültür vardır. Bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

15 Nisan 2016 Cuma