Erciyes Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı Ödülleri törenle sahiplerini buldu

Erciyes Üniversitesi 14 Mart Tıp Bayramı Ödülleri törenle sahiplerini buldu
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 14 Mart Tıp Bayramı Günü’nde gerçekleştirilmesi gereken fakat Ankara’daki bombalı terör saldırısı nedeniyle 19 Nisan’a ertelenen 14 Mart Tıp Bayramı Ödül Töreni’nde ödüller törenle sahiplerini buldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem yaptı. Prof. Dr. Öktem, yaptığı konuşmada, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle bugüne ertelenen “14 Mart Tıp Bayramı Ödül Töreninde” ödül alan akademisyen ve tıp öğrencilerini tebrik etti. Prof. Dr. Öktem, ayrıca bütün sağlık çalışanların gecikmeli tıp bayramlarını da kutladı.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de, 14 Mart Tıp Bayramının tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Rektör Güven,“14 Mart Tıp Bayramı, İstanbul işgalinin protestosuyla başlıyor. Belki de o günden kaynaklanan bir şey. Bugüne kadar tıp bayramı sıkıntıların, üzüntülerin, problemlerin dile getirildiği bayramlar oldu. Bu 14 Mart’ta da elim bir olayla tıp bayramını ertelemek zorunda kaldık. Türkiye’de son zamanda yaşanan terör olayları, tüm vatandaşlarımızın canını acıtıyor. Bizim sıkıntılarımızı dile getirmek çokta kolay olmuyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda tıp bayramlarının gerçekten bir bayram havasında geçmesini ümit ediyorum. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Bütün sorunları ve bizim sorunlarımızı çözecektir. Umarım bizden sonraki nesiller bugünleri gerçekten bir bayram havasında kutlarlar. Bende hepinizin geçmiş tıp bayramını tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınız ve çalışmalarınızda başarılı, sıkıntısız güzel günler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Gevher Nesibe Teşvik Ödülleri kategorisinde dereceye giren öğretim üyeleri ve öğrencilerine, web of science veri tabanına göre 2015 yılında en çok yayın yapan öğretim üyeleri, 2015 yılında en yüksek impact faktörlü dergide yayın yapan öğretim üyeleri, 2015 yılında en çok birinci isim olarak yayın yapan öğretim üyeleri, 2015 yılında en çok atıf alan öğretim üyeleri, ulusal ve uluslararası bilimsel alanlarda ödül alan öğretim elemanları, TÜBİTAK projesi tamamlanan öğretim üyeleri, patent alan öğretim üyesi, marka tescil belgesi alan öğretim üyesi, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan proje sahibi öğretim üyeleri ile 14 Mart Tıp Bayramı spor müsabakalarında dereceye giren takımlara ödülleri verildi.

2015 yılında atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ile etkinlik son buldu.

20 Nisan 2016 Çarşamba