Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde İlk Etkinlik

Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde İlk Etkinlik
Mimar, Sanat Tarihçisi ve Roman Yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu, “Sanat Tarihi Edebiyata İlham Verdiğinde” Konulu Konferans Verdi.

Mimar, Sanat Tarihçisi ve Roman Yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu, Erciyes Üniversitesi’nde “Sanat Tarihi Edebiyata İlham Verdiğinde” konulu konferans verdi.

Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Edebiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe; Sanat Tarihçisi ve Roman Yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu konuşmacı olarak katıldı.

“Sanat Tarihi Edebiyata İlham Verdiğinde” konulu konferansında, Topkapı Sarayı'nın görkemini, Ayvazovski tablolarının derinliklerini, Türk kültüründe lale ve gülün yerini muhteşem çalışmalarıyla ortaya koyan, sosyal tarihimizi mücevherler üzerinden okuma atölyelerini de yürüterek, birikimlerini romanlarında kullanan ve Osmanlı'nın görkemini sanat ve edebiyatla birleştiren yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu, “Sanat tarihi, mimarlık eğitimi bana çok geniş bir vizyon veriyor. Hayatımı okuma ve yazmak üzerine kurdum. Kendi zamanımın efendisi olmak için emekli oldum” dedi.

Kitap yazımında nelerden esinlendiği ve nasıl romancı olmaya karar verdiğini de anlatan Yazar,  tarihte yaşamış kahramanlardan ilham alarak, tarihi romanlarında ele aldığı kahramanların karakter özelliklerinden bahsetti.

Tarihi roman yazmanın özgürlük olduğuna dikkat çeken İrepoğlu, bunun içinde dengeyi iyi tutturabilmenin gerektiğini söyledi.

Konferansın ardından Sanat Tarihçisi ve Roman Yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu’na, plaket ve çiçek takdim edildi. Yazar daha sonra kitaplarını imzaladı.

Video için tıklayınız

18 Ekim 2016 Salı