Erciyes Üniversitesi 2016 Yılının İlk Çeyreğinde 3 Bin Haberi Aştı

Erciyes Üniversitesi 2016 Yılının İlk Çeyreğinde 3 Bin Haberi Aştı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE EN MEDYATİK 8. ÜNİVERSİTE

Kayseri’de 38 yıllık köklü geçmişi ve 60 bine yaklaşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından Erciyes Üniversitesi, 2016 yılının ilk çeyreğinde yazılı medyada 3 bini aşkın haberle gündeme geldi.

Medya takip ajansı İnterpress’in 2016 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarına ilişkin Türkiye’deki üniversitelerin yazılı medya haber istatistiği sıralamasında; 18 fakülte, 7 enstitü, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 38 araştırma merkezini bünyesinde bulunduran Erciyes Üniversitesi, 3 bin 77 haberle 8. sırada yer aldı.

Türkiye’de 100’ü aşkın üniversiteden binin altında haberi çıkan üniversitelerin sıralamaya alınmadığı İnterpress üniversiteler haber istatistiğinde; Akdeniz Üniversitesi 6 bin 977 haberle birinci, İstanbul Üniversitesi 5 bin 104 haberle ikinci, Uludağ Üniversitesi ise 4 bin 301 haberle üçüncü oldu.

ERÜ Kayseri’de kurumlar arasında üçüncü

Öte yandan Ajans Press tarafından hazırlanan “Kayseri’nin En Medyatik Kurumları” raporuna göre ise Mart ayında 358 haberle Erciyes Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

Ajans Press raporuna göre; Mart ayında Büyükşehir Belediyesi 657 haberle ilk sırada yer alırken, Büyükşehir Belediyesi’ni 460 haberle Melikgazi Belediyesi takip etti. Geçtiğimiz ay 358 haberle Erciyes Üniversitesi sıralamada üçüncü sırada yerleşirken, Erciyes Üniversitesi’ni 272 haberle Kocasinan Belediyesi ve 205 haberle Kayseri Valiliği izledi.

Listenin altıncı sırasında 134 haberle Talas Belediyesi, yedinci sırada Bünyan Belediyesi, sekizinci sırada Boydak Holding, dokuzuncu sırada Kayseri Ticaret Odası ve onuncu sırada Kayseri Şeker Fabrikası yer aldı.

11 Nisan 2016 Pazartesi