Erciyes Üniversitesi "Terörü Tel'in Yürüyüşü" Gerçekleştirdi

Erciyes Üniversitesi "Terörü Tel'in Yürüyüşü" Gerçekleştirdi
Üniversite Yönetimi, Akademisyenler, İdari Personel ve Öğrencilerden Oluşan Yaklaşık 10 Bin Kişi Terörü Protesto Etti

Kayseri’de geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen hain bombalı terör saldırısı, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen “Terörü Telin Yürüyüşü” ile protesto edildi. Üniversite yönetimi, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları yürüyüşte, hain bombalı terör saldırısını protesto etti.

Terörü Telin Yürüyüşü, Enstitüler Binası önünden başladı. Üniversite yönetimi ve akademisyenlerin cübbeleri ile en ön sırada yer aldığı yürüyüş, hain bombalı terör saldırısının gerçekleştirildiği Sabancı Nizamiyesi yakınındaki otobüs durağına kadar sürdü.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, tüm terör şehitlerimiz için dua etti.

Ardından basın açıklamasını okuyan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri’de 14 askerimizin şehit olduğu, çoğu asker 56 kişinin yaralandığı hain bombalı terör saldırısını kınayarak sözlerine başladı.

Rektör Güven, “Ülkemiz üzerine hain emelleri bir türlü dinmeyen terör örgütleri, birlik ve beraberliğimizin bozulması, ülkemizin bölünüp parçalanması için adeta tüm gücüyle seferber olmuşlardır. Bunun için her türlü oyunu oynayan, her türlü çirkin tezgahı sergileyen kalleş terör örgütleri, bombalı saldırılar ile emellerine ulaşmaya çalışmaktadır. Fakat unuttukları bir şey var; o da Milletimizin gücü, özgürlüğüne, birlik ve beraberliğe olan düşkünlüğü ve kararlı dik duruşudur. Üzgünüz, kızgınız ama bir o kadar da güçlü ve kararlıyız. Düşman askerine “Çanakkale Geçilmez” dedirten Çanakkale Ruhu, Anadolu’dan düşmanı tamamen temizleyip denize döken “Milli Mücadele Ruhu”, 15 Temmuz’da darbecilere dur demesini bilen “Yenikapı Ruhu”, Milletimizin içerinde var olan, cesaret ve kahramanlığın göstergesidir. Devletimiz ve milletimiz bir üyesi kalmayana kadar tüm terör örgütlerini yok etme kararlığındadır. Biz buna inanıyor ve güveniyoruz. Milletin birlik, beraberlik ve bağımsızlığı ebediyete kadar sürecektir. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin inşasına kimse mani olamayacaktır” dedi.

Erciyes Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütlerine karşı başlattığı milli seferberliği sonuna kadar desteklediklerini ve tüm güçleriyle buna destek olmaya çalışacaklarını kaydeden Rektör Güven, “Türkiye’nin her alanda gelişip büyümesi, ekonomik olarak kalkınması, dünya arenasında söz sahibi lider ülke konumuma ulaşabilmesi için herkese eskisinden daha çok görev düştüğü inancıyla, Erciyes Üniversitesi olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla bir kez daha ilimizde yaşanan menfur terör saldırısını şiddet ve nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, tüm Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Kayseri’deki terör saldırısı sonrası sosyal medyada ölü ve yaralı sayısı konusunda yanlış bilgiler yer aldığını ve bu konuda provokasyonlar yapıldığını da kaydeden Rektör Güven, kimsenin bu provokasyonlara gelmemesini istedi.

Rektör Güven’in basın açıklamasının ardından terörü telin programı, saldırının gerçekleştiği otobüs durağına karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.

Video için tıklayınız

19 Aralık 2016 Pazartesi