Erciyes Üniversitesi Üniversiteler Arası Basketbol 2.Lig Şampiyonu Oldu

Erciyes Üniversitesi Üniversiteler Arası Basketbol 2.Lig Şampiyonu Oldu
Erciyes Üniversitesi Basketbol Takımı 8-12 Aralık 2015 tarihleri arasında Süleyman Demirel Spor salonunda düzenlenen Üniversiteler Arası Basketbol 2.Lig müsabakalarında turnuva boyunca oynadığı 5. maçtan da galip ayrılarak Üniversiteler Arası Basketbol 1.Ligine yükseldi.

Turnuva hakkında bir değerlendirme yapan Antrenör Hasan AKSOYAK: "Geçtiğimiz sezon Karaman'da düzenlenen turnuvada çok iyi bir mücadele göstermemize rağmen yaşadığımız şanssız sakatlıklardan dolayı 2. lige düşmüştük. Bu Eğitim-Öğretim döneminde Üniversiteler Arası Basketbol 2.lig müsabakalarına hazırlandık. Bu turnuvada ki kadromuzda  geçtiğimiz sene Karaman'da mücadele eden kadromuza göre 12 yeni oyuncumuz bulunuyordu ve Turnuvanın Aralık ayında olması nedeniyle hazırlanmak için fazla şansımız olmadı. Buna rağmen bu yeni kadromuzla çok güzel bir mücadele sergileyerek hiç maç kaybetmeden şampiyon olduk. Tüm oyuncularımın yüreklerini ortaya koydular. Maçın sonuna kadar mücadele ettiler. Tüm maçlarımızda seyirci desteğimiz çok fazlaydı. Aldığımız Bu destekle beraber Üniversitemizi en iyi şeklide temsil ederek Şampiyonluğa ulaştık.” şeklinde konuştu.

Antrenör Hasan AKSOYAK konuşmasına şu şekilde son verdi; “Şampiyonluk yolunda bizi her zaman destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Çakır’a, Rektör yardımcılarımıza, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi, Öğretim Elemanı ve Öğrencilerine, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi personeline, Süleyman Demirel Spor Salonunun fedakâr personeline ve tüm öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Erciyes Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi katıldığı turnuvada, İnönü Üniversitesini 75-68, Nuh Naci Yazgan Üniversitesini 68-41, Bozok Üniversitesini 82-52, Cumhuriyet Üniversitesini 70-56 ve Ordu Üniversitesini 71-54 yenen Erciyes Üniversitesi Erkek Basketbol takımı namağlup şampiyon oldu. Turnuvada 2.liği Cumhuriyet Üniversitesi, 3.Lüğüde İnönü Üniversitesi aldı.

14 Aralık 2015 Pazartesi