Erciyes Üniversitesi'nde “Kore Günleri” Semineri Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi'nde “Kore Günleri” Semineri Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen geleneksel Kore Günleri etkinliği kapsamında, Kuzey Kore’nin son dönemdeki durumuyla ilgili Kore Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerine seminer verildi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere;
Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Jijoon Kim, Erciyes Üniversitesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Türközü’nün yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Seminerde konuşan Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Jijoon Kim, Kore Cumhuriyetinin ekonomik, siyasi ve kültürel yapısı ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Jijoon Kim, “Ülkemiz bilişim ve teknolojik alanda yaptığı üretim ve atılımla dünya ekonomisinde önemli bir yerdedir” dedi.

Seminerde Müsteşar Kim, Kuzey Kore’nin son durumuyla ilgili öğrencilere bilgiler aktardı. Seminer soru-cevapların ardından sona erdi.

26 Nisan 2016 Salı