Erciyes Üniversitesi'nde “Psikoloji Günleri” Söyleşi Etkinliği

Erciyes Üniversitesi'nde “Psikoloji Günleri” Söyleşi Etkinliği

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen Psikoloji Günleri Söyleşi Etkinliğinin 3.’sü gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; akademik personel, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Katılımcı sayısının yüksek olduğu etkinlikte ERREM Merkez Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, öğrencilere ERREM hakkında tanıtıcı bilgiler verdi.

ERREM Merkez Müdürü Atak, ERREM’de psikolojik destek için gelen bireylere gizlilik ilkesi doğrultusunda yaklaştıklarını söyledi.

Her insanın Hz. İnsan olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle Eşref-i Mahlûkat olduğunu, dolayısıyla bireylere yaklaşımlarının bu çerçevede gerçekleştiğini ifade eden Atak, 6,5 yıllık bir kurum olan ERREM’in binlerce öğrenciye Bireysel Psikolojik Danışma, Grupla Psikolojik Danışma ve Eğitsel Destek bağlamda psikolojik destek sunduğunu belirtti.

Daha sonraki konuşmacı psikolog Begüm Arslan, “Hayatımızda Karşımıza Çıkan Problemlerle Nasıl Başederiz?” konulu sunum yaptı. Arslan, “Problem, olmak istediğimiz durum ile şuan içinde bulunduğumuz durum arasındaki farktır. İnsanlar problem kelimesini duyunca ürkmektedir. Çünkü problem, engellerle uğraşmayı, çaba göstermeyi gerektirir” dedi.

Uzman Psikolojik Danışman Ayşe Sarsıkoğlu da, “Hayatınızın Amacını Belirlediniz mi? konulu konuşmasında hayat amaçları edinme konusunda paylaşımlarda bulundu. İnsanın yaşama amacının hayatın anlamını bulmak olduğunu, gidilecek yol kadar seçtiğimiz yolunda önemli olduğunu belirten Sarsıkoğlu, araçla amacın karıştırıldığını, aracın amaç haline dönüştüğünde felaketler meydana geldiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde bu tür çalışmaların diğer fakülte ve yüksekokullarda da yapılması temennisiyle etkinlik son buldu.

14 Nisan 2016 Perşembe