Erciyes Üniversitesi'nde “Üst Düzey Nota ve Ritim Okuma” Adlı Çalıştayı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Üst Düzey Nota ve Ritim Okuma” adlı çalıştay düzenlendi. Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda yapılan çalıştaya çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Üniversitenin daveti üzerine Avustralya’dan gelen Nicholas Peterson, nota ve ritim hakkında bilgiler verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Göktürk Erdoğan,  çalıştayın çok faydalı geçtiğini söyledi.

Araştırma Görevlisi Erdoğan, “Çalıştay kapsamında üniversitemize Avustralya’dan Nicholas Peterson geldi. Güzel Sanat Fakültesi müzik bölümü öğrencilerine, dil öğrenimiyle müziğin parametlerinin nasıl öğrenildiğini birlikte ilişkilendirerek, bize temel düzeyde ritmik anlamda müzikal ifadelerin nasıl olacağını gösterdi. Çalıştayımızın amacı; müzik kavramını kitaptan ve normal öğretimin dışına çıkarak resim ve dil ile daha kalıcı bir şekilde öğrenilebileceğini göstermekti. Akademisyen ve öğrenciler açısından çok faydalı bir çalıştay oldu” diye konuştu.

12 Nisan 2016 Salı