Erciyes Üniversitesi'nde 2. Ulusal Koç Günü Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi'nde 2. Ulusal Koç Günü Etkinliği Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 2. Ulusal Türk Veteriner Fakülteleri Koç Günü Buluşma etkinliği düzenlendi.

ERÜ Veteriner Fakültesi ve Öğrenci Konseyi tarafından Veterinerlik Fakültesi Yılkı Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Akar, ERÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşması yapan Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Akar, “İkinci Ulusal Türk Veteriner Fakülteleri Koç Günü Birlik ve Beraberlik Şöleni’ne hepiniz hoş geldiniz. Tüm hocalarımızın, meslektaşlarımızın, öğrencilerimizin ‘Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü’ kutlar, sağlık içinde nice seneler hizmet vermeleriniz dilerim. Bu etkinliğin temel gayesi milli manevi değerlerimiz altında birlik olmak, bir olmak, diri olmak ve büyük Türk milletine hizmet etmenin yolarını aramaktır” dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş ise, veteriner hekimliğin önemine değinerek insan sağlığı içinde önemli bir mesleği icra ettiklerini söyledi. Dekan Keleş, ”Bu tür etkinlikler mesleki etkinlikler olup bizde her yılın Nisan ayının son cumartesi günü “Dünya Hekimler Gününü” kutluyoruz. Mesleğimizin önemi ülkemizde geçmişe nazaran ilerleme kaydetti. Yeteri seviyede olmasa da batı seviyesinde ilerlemese de önemli gelişmeler oldu. Mesleğimiz çok önemli. Bu mesleği icra edenler sadece hayvan yetiştiriciliği sağlığı değil aynı zamanda insanların sağlıklı büyümesi, yetişmesi, beslenmesi için hayvansal gıdaların sağlıklı temini için önemli vazifeler üstlenmektedir. Mesleğimizin ne kadar önemli olduğunun bizler bilincindeyiz. Umarın toplumumuz, bizi yönetenler karar sahipleri de bu konuda yeterli bilgiye sahip olurlar” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi.

Büyük coşku içinde geçen etkinlikte, öğrenciler bayrak gösterisinde bulundu, ilkokul öğrencileri şiirler okudu, ozanlar türküler söyledi. At üstünde ok atma gösterisi ise izleyicilerden ilgi gördü.

Etkinlik ödül töreninin ardından son buldu.

02 Mayıs 2016 Pazartesi