Erciyes Üniversitesi'nde Uzay Konferansı Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi'nde Uzay Konferansı Düzenlendi
Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda “Gözlem Teknolojileri, Büyük Veri ve Uzay Araştırma Robotları” başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansı, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nde Uzak İletişim Mühendisi ve Astrofizikçi olarak çalışan Dr. Umut Yıldız verdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük konferansa olan ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Küçük ayrıca, uzayın merak edilen bir olgu olduğuna ve insanların bu konudaki meraklarını ve sorularını gidermenin bölümlerinin görevleri arasında olduğunu belirtti; “Uzay küçükten büyüğe herkesin merak ettiği ve anlamak istediği bir konu. Bizde bu merakları ve soruları bir nebze olsun gidermek amacıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Bölümümüzün politikalarından birisi de halkla, insanlarla buluşmak ve onlara uzayla ilgili doğru bilgileri aktarmak. Davetimizi kırmayıp üniversitemize gelen Dr. Umut Yıldız’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Dr. Umut Yıldız konferansa olan büyük ilgiden dolayı teşekkürlerini dile getirerek Erciyes Üniversitesi’nde konferans veriyor olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dr. Umut Yıldız konferansında; Yıldızlar nasıl oluşur? Uzun dalga astronomisi ne işe yarar ve gerçek hayatta kullanılabilir mi? Gezegen ve uydulara gönderilen robotlar ne yapar? NASA’nın Mars planları neler? gibi soruların cevaplarını verdi.

13 Kasım 2015 Cuma