Evlilik Okulu Seminerleri II - Evlilikte İletişim ve Sorun Çözme

Evlilik Okulu Seminerleri II - Evlilikte İletişim ve Sorun Çözme
ERREM Müdürü Atak, Evlilikte İletişim Sorunları ve Çözüm Yollarını Anlattı

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu” seminerlerinin ikincisinde ERREM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, “Evlilikte İletişim ve Sorun Çözme” yöntemlerini anlattı.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen seminerde ERREM Müdürü Atak, evlilikte çiftler arası iletişimin çok önemli olduğunu belirtti ve çiftler arası iletişimsizliğin ciddi aile içi sorunlara yol açtığını kaydetti.

ERREM Müdürü Atak, “Aile içerisinde sürekli tartışma ve çözülemeyen çatışmaların var olması eşlerin stres seviyesini yükseltmekte. Bu durum eşlerde psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Evlilik içinde çatışmalar genellikle hayal kırıklıkları, incinme ve küskünlükle sonuçlanmakta, daha sonra ise eşler evlilikten aldıkları doyumu yitirmekteler. Bu durum eşlerin birbirlerine olan güvenlerini kaybetmelerine neden olmakta” dedi.

Evlilikte sorunların çözümünde çiftlerin olaylara ‘ben’ yerine ‘biz’ şeklinde bakmaları gerektiğine dikkat çeken Atak, bu durumda eşlerin birbirlerini daha iyi anlayacağını ve aralarındaki sorunları daha iyi çözebileceklerini söyledi.

Video için tıklayınız.
28 Kasım 2016 Pazartesi