Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Biyoloji Laboratuvarları Kuruluşu Ön Çalışma Toplantısı

Erciyes Üniversitesi’nde Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Biyoloji Laboratuvarları kuruluşu için ön çalışma toplantısı, Türkiye’nin önde gelen biyologlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi  Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu’nda Vekil Rektör. Prof. Dr. Hamza Çakır’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Doğan ve üniversiteden birçok akademisyen katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Türkiye ve Erciyes Üniversitesi için önemli bir merkez olacağının altını çizerek, temel bilimlerin bilimsel araştırmalarda çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Merkezin temel bilimlere yani kimya, biyoloji ve fizik alanlarına hizmet edeceğini belirten Çakır ayrıca, kuruluş aşamasında olan bu merkezin doğru projelerle ve doğru adımlarla inşasının gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye’nin birçok üniversitesinden toplantıya katılan bilim insanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Doğan ise merkezin içeriği ve mimari yapısı hakkında misafir bilim insanlarına bir sunum gerçekleştirerek, toplantıda ulaşılmak istenen hedefler konusunda bilgiler verdi. Doğan; “Dünya’da ve Türkiye’de biyoloji bilimi ne durumda, gelecek 20-30 yıl içerisinde Dünya’da ve Türkiye’de nasıl bir gelişme bekleniyor, bu alanda Dünya’ya ayak uydurabilmemiz ve yarışabilmemiz için kuruluş aşamasında olan Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde hangi konularda araştırma yapılması gerekiyor bunları değerlendirerek raporlandıracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya ilişkin rapor için tıklayınız.

18 Kasım 2015 Çarşamba