Gen-Kök Bünyesinde Kordon Kanı ve Doku Bankası (Bio-Bank) Kurulacak

Gen-Kök Bünyesinde Kordon Kanı ve Doku Bankası (Bio-Bank) Kurulacak
Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya EREN Genom ve Kök Hücre Merkezinde kurulması planlanan Kordon Kanı ve Doku Bankası (Bio-Bank) için ORAN'a (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) yapılan başvuru kabul edildi.

13 Kasım 2015 Cuma günü ORAN Yönetim Kurulunun Gen-Kök'te bilgilendirilmesi ile kabul edilen çalışma ile 3.5 Milyon TL hibe Erciyes Üniversitesine kazandırılmış oldu. Ev Sahipliğini Gen-Kök Merkezi’nin yaptığı bilgilendirme toplantısına Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Bozok Üniversitesi Rektörü ve ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Salih KARACABEY, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulhakim COŞKUN, Talas Kaymakamı Zekeriya GÜNEY, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa BOYDAK ve ORAN Genel Sekreteri Sayın Kamil TAŞÇI katıldı. Toplantı sonrasında merkezden yapılan yazılı açıklamada “Proje yazımında emeği geçen başta Gen-Kök Merkez Müdürü Prof. Dr. Yusuf ÖKZUL'a  Prof. Dr. Mustafa ÇETİN'e Prof. Dr. Musa KARAKÜKÇÜ'ye, Doç. Dr. Levent ÇITAK'a, Gen Kök Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Z. Burçin GÖNEN'e, Yrd. Doç. Dr. Talip TORUN'a ve Gen-Kök Merkezi Genel Koordinatörü Yük. Müh. M. Bilge PINARBAŞI'ya, ilgi ve desteklerinden ötürü ORAN Genel Sekreteri Kamil TAŞÇI ve ekibine Kurumumuz adına teşekkür eder ve başarılarının devamını dileriz.” denildi.

18 Kasım 2015 Çarşamba