Google Akademik'e ERÜ Damgası

Google Akademik'e ERÜ Damgası

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), dünyaca ünlü web arama motoru olan Google'ın akademik arama motoruna, yer aldığı binlerce bilimsel alıntı ve atıfla damgayı vurdu.

İnternette sadece sıradan arama değil, görsel, video, yer, patent gibi aramalar da yapan Google'ın envanterinde kitaplar, makaleler, tezler ve araştırmaları da bulunduran akademik arama motoru 'scholar.google.' da binlerce bilimsel atıf ve alıntı kaydı ile adını duyurdu.

77 Binden fazla atıf ve alıntı

ERÜ Akademik Bilgi Sistemleri'nden edinilen bilgilere göre, geçmişten bugüne üniversiteye ait bilimsel çalışmalar, makaleler, araştırmalardan yapılan atıf ve alıntıların Google'ın akademik arama motorunda toplam 77 bin 318 adet bulunduğu ortaya çıktı.

Yıllara göre yapılan atıf ve alıntı miktarının en fazla yaşandığı yıl 2014

Google Scholar'da yıllara göre yapılan atıf ve alıntı miktarının en fazla yaşandığı yıl toplam 23 bin 535 adet ile 2014 olduğu görülürken, bu sayı ile ERÜ, geçmişten 2011 yılına kadar olan miktarının toplamını geride bıraktı. Geçmişten 2011 yılına kadar gerçekleşen atıf ve alıntı miktarının toplam 20 bin 561 olduğu kayıtlara geçen sonuçlarda, sadece 2014 yılında gerçekleşen atıf ve alıntı miktarı, bu sayıya 2 bin 973 sayı fark attı. Yıllar içerisinde en az sayı ise toplam 5 bin 265 ile 2011 yılında yaşandı.

Atıf ve alıntıda ERÜ Tıp Fakültesi lider

Google'nın akademik arama motoru 'Scholar'da kayıtlı olan atıf ve alıntı miktarlarının fakültelere göre dağılımında ise toplam 41 bin 799 ile Tıp Fakültesi ipi göğüslerken, onu ise toplam 15 bin 792 atıf ve alıntı miktarı ile Mühendislik Fakültesi takip etti. Listede 3. sırayı da toplam 9 bin 489 atıf ile alıntı sayısı ile Fen Fakültesi aldı. Daha sonra en yüksek olan fakülte toplam 6 bin 160 miktarı ile Seyrani Ziraat Fakültesi olurken, en az atıf ve alıntı olan fakülte ise toplam 15 ile Güzel Sanatlar Fakültesi oldu

Kaynak: Kayseri Anadolu Haber

13 Temmuz 2015 Pazartesi