Havacılık ve Uzay Teknolojileri Kayseri’de Uluslararası Etkinlikte Ele Alındı

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Kayseri’de Uluslararası Etkinlikte Ele Alındı
Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın desteğiyle Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen “Aereox 2016 Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri” Ar-Ge Proje etkinliği düzenlendi.

Ommer Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Üs Komutanı Hv. Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Başdanışmanı Özgür Özdemir ile çok sayıda havacılık firması yetkilisi ve öğrenci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Aereox 2016 etkinliğinin Kayseri'de geleneksel girişimciliğin sınırlarını değiştirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Rektör Güven, “2005 yılında kurulan ve 2007 yılında faaliyet göstermeye başlayan Erciyes Teknopark, bölgenin gelişim ve inovasyon üssü olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Girişimciliği ateşleyici ve destekleyici projelerle Kayseri’deki geleneksel sanayi anlayışının, teknoloji tabanlı sanayiye dönüşümü için çalışan Erciyes Teknopark, geçtiğimiz yıl gelişmekte olan 5-9 yaş aralığındaki teknoparklar arasında en iyi teknopark ve tüm teknoparklar içerisinde en iyi beşinci teknopark ödüllerini alarak büyüyen hedeflerle çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Konuşmasında havacılık ve uzay teknolojileri konusunda Kayseri'nin önümüzdeki yıllarda bir merkez haline gelmesi için bu tür etkinliklerin düzenli aralıklarla yapılması gerektiğine değinen Rektör Güven, "Kayseri'de mobilya ağırlıklı bir sanayi var. Savaş dönemlerinde çok kolay vazgeçilebilecek bir sanayi. Kayseri sanayisinin çeşitlenmesi anlamında Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark, sanayi işbirliği çerçevesinde büyük gayretler sarf ediyor. Savunma sanayi ve havacılık sanayi de Kayseri'nin geçmişinde olan bir sanayi kolu. Burada ülkemizin ilk uçakları üretilmiş. Hava İkmal Üssü var. Ciddi bir deneyimi var. Burada havacılık ve havacılık yan sanayisinin gelişmesi için uygun bir potansiyel var. Bu tür toplantıların amacı da buradaki sanayicileri, bu tür teknolojilerle buluşturmak, yatırımcıya şehri tanıtmak ve bu sanayinin burada gelişmesini sağlamak, Kayseri'nin önünü açmak, gelişmesini sağlamaktır. Bununla birlikte elbette ülkenin gelişip güçlenmesine katkı amacı da güdülüyor. Umarım hayırlı olur, sonuçları iyi olur ve Kayseri sanayisi bu anlamda büyük bir kazanım elde eder" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından aralarında Aselsan, Aspilsan, TÜBİTAK, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve birçok yerli firmanın yanı sıra Airbus gibi uluslararası havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinin açtığı stantlar gezildi.

14 Ekim 2016 Cuma