×
×
HABERLER
Helal Gıda Konusunda Farkındalık Yarattılar
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Helal Gıda Konusunda Farkındalık Yarattılar
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Helal Gıda ve Beslenme Kulübü tarafından “Ne Yediğinin Farkında Mısın?” konulu helal gıda konferansı düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Genel Başkanı Dr Hüseyin Kami Büyüközer, helal sertifikalama, dünyada ve Türkiye’de helal gıda arayışları konularında bilgiler verdi.

Toplumun biran evvel helal gıda ile yaşamaya başlaması gerektiğini vurgulayan Büyüközer, “Televizyonlarda allayıp pullayıp sağlığı tehdit eden yiyeceklerin reklamlarını yaparak, bize ait olmayan bir sistemin algısını oluşturuyorlar. Reklamlarda övgü ile bahsedilen birçok gıdalarda helal olmayan toplum sağlığını tehdit eden maddeler içeriyor. Biran evvel bu reklamlar ile yıkanan beynimizi temizleyip helal gıdalara dönmemiz ve yakınlarımızı teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

Helal gıda arayışlarının ilk olarak ABD’de başlatıldığına değinen Büyüközer, GİMDES’in kuruluşundan sonra Türkiye’de bilimsel olarak helal gıda arayışına girildiğini sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda katılımcılara helal gıda sertifikalı kek dağıtıldı.

16 Aralık 2016 Cuma
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER