İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 Yılı İlk Toplantısını Yaptı

İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 Yılı İlk Toplantısını Yaptı
Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Geliştirme Kurulu, 2016 yılı ilk toplantısını Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, kurula üye kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, Türkiye’yi ileri teknoloji üssü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Güney, “Bu yılki ilk toplantımızı Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştiriyoruz. Burada kamu-üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeyde uygulayarak, Türkiye’yi ileri teknoloji üssü haline getirmek bu kurulun başlıca amacıdır. Kurulumuz tarafından belirlediğimiz vizyon ise ülkemizde kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ise konuşmasında yılda iki kez düzenlenecek toplantılarda kurul temsilcileri ile ilin sanayi sorunlarının ele alınacağını ve bu toplantılardan çıkacak sonucun ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne iletileceğini kaydetti.

Akçadırcı, “Ülkemiz ve ilimiz sanayi sektörünün küresel rekabete uygun bir yapıya kavuşturulması için katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekmektedir. Bu da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) oluşturarak bilim, teknoloji, AR-GE ve yenilikçiliğin geliştirilmesi ile mümkün olacaktır” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen, “KÜSİ Stratejisi ve Eylem Planının Hedefleri” konulu sunum yaptı.

Daha sonra ise kurul üyeleri, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin artırılmasına yönelik fikirlerini beyan etti.

Video için tıklayınız.

11 Ekim 2016 Salı