Kardiyoloji Anabilim Dalına Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi Verildi

Kardiyoloji Anabilim Dalına Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi Verildi

Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'na 'Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi' verildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yılmaz-Mehmet Öztaşkın Kalp Hastanesi'nde düzenlenen sertifika törenine, Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve birçok davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu 2002 yılında kurulan Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu’nun,  Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda kişileri ya da kurumları bireysel ve kurumsal olarak akredite etmek için gönüllük esasına göre başvurmaları sonucu akredite eden bir kurum olduğunu söyledi. Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Kardiyoloji eğitiminin standartlarını ve gerekliliğini belirlemek, bu standartları daha ileri seviyelere yükseltmek amacıyla herhangi bir kar amacı gütmeyen özerk bir kuruluş olan ‘Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu’ temsilcisi olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı’na akreditasyon belgesi vermekten dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi.  Bugüne kadar 800 uzmana ve 15 kuruma akreditasyon belgesi verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Müderrisoğlu; “16. Akreditasyon belgesini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalına vermiş olduk. Erciyes Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı gerçekten büyük bir özveri ve takım ruhu içinde çalışan bir bölüm. Akreditasyon belgesinin verilmesi ile motivasyonun ve iyi iletişimin daha ileri boyutlara taşınacağına, bölümün daha fazla yayın, daha fazla araştırma ve daha kaliteli hekim yetişmesinin önünü açacağına inanıyorum ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim.” İfadelerinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven ise yaptığı konuşmada akreditasyonun önemine vurgu yaptı. Güven; “Gerek tıp eğitiminin akreditasyonu, gerekse uzmanlık eğitimlerinin akreditasyonları, devlet kurumları tarafından doğrudan yapılacak işler değil. Bunlar gönüllü örgütler tarafından yapılır. Bu örgütleri resmi kurumlar akredite ederler. Bu çerçevede hepinizin bildiği gibi tıp eğitiminin akreditasyonu konusunda da çalışmalar vardı. Birçok tıp fakültesi akredite edildi ve bizim fakültemizde bunlardan birisidir. Bunun dışında da uzmanlık eğitiminde birimlerin akreditasyonu şuanda yaşadığımız gibi birkaç uzmanlık alanında da Türkiye'de uygulanmaktadır. Bu anlamda da birkaç tane bölümümüz daha önce akreditasyon almıştı. Kardiyoloji de bunlardan biri oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yeterlilik belgesini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan'a verdi.

16 Eylül 2015 Çarşamba