Kayseri’de Tekstil Sektörü Temsilcilerine “Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi” Tanıtıldı

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ticaret Odası ve Melikgazi Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen “Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi” sektör temsilcilerine tanıtıldı ve istihdam için destek istendi.

Ommer Otel’de gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına; Proje Koordinatörü ve Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyazıcıoğlu, İş-Kur İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ercan, proje yürütücüleri ile Kayseri’de faaliyet gösteren tekstil firmalarından temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, 258 bin avroluk bütçeye sahip Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projelerinde 3 grupta toplam 60 kursiyerin eğitim aldığını söyledi.

Prof. Dr. Kahraman, “Kursiyerler; konfeksiyon, baskı, tekstil testleri ve ev tekstil alanlarında uygulamalı mesleki eğitim alacaklardır. Halk Eğitim Merkezi e-yaygın sistemine kayıtları yapılan kursiyerlerin eğitim sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika düzenlenecektir. Diğer taraftan bütün kursiyerler, KOSGEB Girişimcilik desteklerinden faydalanarak kendi işyerlerini kurabilmeleri amacıyla 70 saat “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi alacaklardır. Eğitimler sonunda kursiyerler önceden belirlenen işletmelerde stajlarının tamamladıktan sonra en başarılı 12 kursiyer, Almanya’da düzenlenecek Uluslararası Tekstil Fuarına katılarak uluslararası firmalarla iletişim kurma, sektörde kullanılan yenilikçi ürünleri, teknik ekipman ve malzemeleri yerinde görme ve inceleme fırsatı elde edecek” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ise, AB hibe programlarından yeterince yararlanamadığımızı belirtti. Hasnalçacı, her alanda gelişimin ancak işgücündeki gelişimle mümkün olacağını kaydeden Hasnalçacı, işgücüne ve işgücü eğitimine yeterli önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başyacızoğlu da Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesinin sonuna kadar desteklerini belirtti. Tekstil sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ifade eden Başyazıcoğlu, Kayseri’de de önemli konuma sahip tekstil sektörü ve bu sektörde çalışanların yeterince desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantının son konuşmacısı İş-Kur İş Meslek Danışmanı Mehmet Ercan da, kurumlarının genç işsizliğin önlenmesine yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

02 Eylül 2016 Cuma