Kayseri’nin Görsel ve İşitsel Arşivi Oluşturuluyor

Kayseri’nin Görsel ve İşitsel Arşivi Oluşturuluyor
Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında Kayseri’nin Görsel ve İşitsel Arşiv Oluşturma Konusunda İşbirliği Sözleşmesi İmzalandı

Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında Kayseri’nin Görsel ve İşitsel Arşivi oluşturulması konusunda işbirliği sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAYHAM) Müdürü Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ile daire başkanları ve müdürler katıldı.

İmza töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, “Kayseri Araştırma ve Uygulama Merkezi üniversite kampüsümüzde faaliyet göstermektedir. Bu merkezin çalışmalarını daha kurumsal bir kimliğe kavuşturup Kayseri’ye mal ederek Kayseri ile ilgili araştırmalarda tüm dünyanın kullanımına açmak istiyoruz. Bu sözleşme üniversitemizin bilimsel desteği, belediyemiz ve diğer kurumlarında katkısıyla Türkiye’ye örnek bir proje olacaktır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise,  “Erciyes Üniversitesi’nden böyle bir teklif gelince hemen kabul ettik. Kayseri’nin hafızasının oluşması, tüm bilgi ve belgelerin oluşması, bunların değerlendirilmesi ve yayınlanması şehrimiz açısından çok değerli bir çalışma olacaktır. İmzalayacağımız sözleşmenin ardından bu iş için uygun mekânın oluşması, uygun kadroların yeniden dizayn edilmesi konularında çalışacağız. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, işbirliği sözleşmesine imza attı.

14 Ekim 2016 Cuma