REKTÖRLÜK HABERLERİ
King Hamad Üniversitesi Hastanesi Direktörü General Salman’dan, Rektör Güven’e Ziyaret

ERÜ Hastaneleri, Bayreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesine Hematoloji -Onkoloji Ve Kemik İliği Konusunda Eğitim Ve Sağlık Hizmeti Verecek

Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi Direktörü General Dr. Salman bin Ateyatalla Al Khalifa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’in ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve işbirliği programı kapsamında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi Direktörü General Dr. Salman, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.

Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette General Salman, King Hamad Üniversitesi Hastanesi’nden ve burada yapılan çalışmalardan bahsetti. General Salman, “Bahreyn’de faaliyet gösteren üniversite hastanesi olarak, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin bilgisinden ve tecrübesinden faydalanmak istiyoruz. Bunun için buraya geldik. Erciyes Üniversitesi Hastanelerinin imkânlarını ve bağlı olduğu üniversiteyi yakından görmek istedik. Bizim amacımız Erciyes Üniversitesi Hastaneleri ile gerek hekimlerimizin ve hemşirelerimizin eğitimi, gerekse hasta alış verişi konusunda işbirliği yapmak. Bunun yanında Hastanemize Onkoloji ve Kemik İliği Merkezlerinin kurulmasında Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nden yardım almak. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri ile bu konuda bir protokol imzalayacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise General Salman’ın kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Güven, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin büyüklük, kapasite, verdiği hizmet bakımından Türkiye’nin sayılı üniversite hastanelerinden biri olduğunu kaydetti ve burada tıbbın hemen her alanında hastalara hizmet verdiklerini söyledi. Son dönemde sağlık turizminde Erciyes Üniversitesi Hastanelerinin atağa giriştiğine de dikkat çeken Rektör Güven, Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi ile gerçekleştirilecek işbirliğinin buna önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

General Salman’ın ziyaretinde ERÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ile ERÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetin de hazır bulundu. ERÜ Hastaneleri birimleri ziyaret edildi. ERÜ Hastaneleri çalışmaları hakkında Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru tarafından bilgi verildi.

30 Haziran 2016 Perşembe
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ