Lojistik Eğitiminin İş Hayatındaki Yansımaları ve Geleceği, ERÜ’de düzenlenen Seminerde Ele Alındı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından “Lojistik Eğitimin İş Hayatındaki Yansımaları ve Geleceği” konulu seminer düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Derviş Boztosun, “Günümüz koşullarında haberleşme sistemlerinin gelişmesi ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, hem ulusal, hem de uluslararası pazarlar arasındaki sınırlar önemli ölçüde ortadan kalkmış ve işletmeler arasındaki rekabet yoğunlaşmıştır. Uluslararası bütünleşme sürecinde olan dünyada, üretim ve dağıtım şekilleri her geçen gün değişime uğramakta ve yeni bir rekabet arayışı gelişmektedir. Tüm bu gelişmeler lojistik sektörün işgücü dâhil bütün ilgi alanlarında çok önemli değişim ve dönüşümler meydana getirmektedir. Bu nedenle lojistik işgücünün nitelikli olmasını gelecekte var olmanın ön koşulu olarak değerlendirebiliriz ”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Murat Düzgün, “Lojistik Eğitiminin İş Hayatındaki Yansımaları ve Geleceği” konulu seminer verdi. Dr. Murat Düzgün, “ Lojistik kavramı, ürünlerin ihtiyaç duyulan yerde ve istenilen zamanda temin edilmesi için bir araçtır. Günümüzde istenilen her ürüne ve her hizmete lojistik sayesinde ulaşabiliyoruz. Bu nedenle lojistik faaliyetlerine daha fazla önem verilmeli” diye konuştu.

18 Kasım 2016 Cuma